WELKOM!

Alkema lijstenmakerij in Schijndel. Een goed adres om iets in te laten lijsten, privé of voor uw bedrijf. Een mooi schilderij, een ets, een zeefdruk, een foto, of juist een hele serie prenten. Wij heten wij u graag van harte welkom in ons bedrijf aan de Bunderstraat 66 in Schijndel.

Kijk voor de vele mogelijkheden voor uw bedrijf op de pagina bedrijven.

Ook voor een op maat gemaakte en ingelijste spiegel, een passe-partout, het opplakken van posters en prenten, voor het opspannen van borduurwerk of het vervangen van gebroken glas bent u bij ons aan het juiste adres. Tevens verkopen wij ophangsystemen en verlichting voor schilderijen.

Graag luisteren we naar uw wensen en geven u vervolgens een goed advies. Wij streven er naar om producten van uitstekende kwaliteit te leveren. Dit doen wij door gebruik van eersteklas gereedschappen en materialen, en een zeer secure werkwijze. We zien u graag voor honderd procent tevreden onze winkel uitlopen met (inlijst)werk dat helemaal aan uw wensen voldoet.
 


 

Lijstencollectie

Onze collectie lijsten is op zo samengesteld dat er voor elke smaak een grote keuze is. Moderne en klassieke lijsten zowel van hout als aluminium zijn leverbaar in zeer veel verschillende profielen, kleuren en variaties. Voortdurend zijn wij op zoek naar nieuwe producten die we voor onze klanten kunnen gebruiken, waarbij we zeer kritisch zijn wat de kwaliteit betreft, maar tegelijkertijd ook de prijs goed in de gaten houden. Voor voorbeelden en verdere informatie gaat u naar onze pagina lijstencollectie. U kunt bij ons ook terecht voor Barth-lijsten.

 

 

Passe-partouts en glas

U heeft bij ons een zeer grote keuze aan kleuren en soorten passe-partoutkarton. Wij werken uitsluitend met zuurvrij karton en zuurvrije opplakmaterialen.

Voor de zeer uitgebreide mogelijkheden om passe-partouts te snijden, te bewerken en te versieren kunt u kijken op de speciale pagina hierover

Wij kunnen u diverse soorten glas leveren. Gewoon blank glas (floatglas), ontspiegeld glas, galerieglas, clarylglas en UV-werend museumglas: samen met u maken we de keuze voor uw werk. Ook plexiglas behoort tot de mogelijkheden.

 

           


Wat lijsten we in

Eigenlijk alles wat u maar wil kan door ons worden ingelijst, bijvoorbeeld een zeefdruk, ets, aquarel, schilderij, (trouw) foto, spiegel, borduurwerk, diploma, kindertekening, geboortekaartje, print op linnen/canvas, enz.   Al uw werk lijsten we graag met de grootste zorg voor u in.

Ook drie dimensionale werken kunnen worden voorzien van een mooie omlijsting, zoals bijvoorbeeld een medaille, uw favoriete voetbalshirt, doopjurkje of babytruitje, een bril, de gewonnen prijsbeker of andere sportprijzen, de voorzittershamer, enz. U kunt het zo gek niet bedenken of we lijsten het voor u in. Een uitzondering maken we voor verse bloemen, bijvoorbeeld trouwboeketten: die lijsten we niet in. Een droogboeket daarentegen weer wel, en natuurlijk ook die mooie foto van uw trouwboeket!

Speciale opdrachten nemen we graag aan. Een voorbeeld hiervan vindt u op de pagina foto's 2 waar u kunt zien hoe een fotoserie uit Afrika op een bijzondere manier door ons werd ingelijst.

Heeft u vragen over de mogelijkheden om iets in te lijsten? U kunt altijd contact met ons opnemen of naar onze winkel komen. Samen met u gaan we graag op zoek naar een geschikte inlijsting voor uw object.
 


          

 

Waarmee kunnen we u nog meer van dienst zijn

Opplakken:   Ook het vakkundig en precies opplakken van uw (groot formaat) foto's, posters en prenten kunnen wij voor u verzorgen. Als opplakken voor het inlijsten wenselijk is gebeurt dat vanzelfsprekend uitsluitend na overleg met u.

Spiegels  In vrijwel elke mogelijke maat kunnen spiegels door ons worden geleverd, met of zonder facet en al of niet omlijst met een lijst van uw keuze.

Opspannen:  Het opspannen en inlijsten van schildersdoek, borduurwerken, batiks, etc.  Ook opspanwerk in grote aantallen van bijvoorbeeld canvas doen wij snel en vakkundig voor u.

Restauratie en schoonmaken:  Het restaureren en schoonmaken van uw schilderijen kunnen wij voor u verzorgen. Uw werk is hiervoor in goed handen bij een erkend en zeer ervaren restaurateur.
 

             


Wie kan er bij ons terecht

Eigenlijk iedereen: particulieren, instellingen en bedrijven zijn bij ons van harte welkom.