De lijstenmakerij is vrijdag 17 mei vanaf 12.00u en zaterdag 18 mei de gehele dag gesloten

Inlijsten

Eigenlijk lijsten we bijna ALLES graag in. Het kan ons niet gek genoeg zijn. We worden steeds weer verrast door de zeer uiteenlopende dingen die klanten ons vragen om in te lijsten. Waar de mensen mee binnen komen?

In de loop van de jaren hebben we al zeer veel verschillende dingen ingelijst. Een schilderij, canvas doek, foto, giclée, of een pastel. Maar ook een bijzonder ticket, blauwdruk, aquarel, certificaat, diploma, geboortekaartje en tekening. Alle mogelijke soorten grafiek: een ets, gravure, houtsnede, litho, zeefdruk. Daarnaast veel soorten handwerk en kleding. Van borduurwerk of kinderkleding tot bruidsjurk, en van voetbalshirts, andere sportshirts of doopjurkje tot batik. En dan natuurlijk heel veel 3D voorwerpen die we verdiept inlijsten. Een medaille of onderscheiding, LP of CD, drumstokjes, munten, papyrus, een puzzel, diamond paintings, bril, spiegels of miniatuur autootjes. Alle mogelijke soorten collectables en memorabilia. Dit is nog maar een greep uit de vele zaken die we hebben gezien in onze lijstenmakerij. Eigenlijk is alles wel in te lijsten! Zie onze fotogalerij.

LIJSTENCOLLECTIE

Onze collectie lijsten is zo samengesteld dat er voor elke smaak en stijl een grote keuze is. Moderne en klassieke lijsten, hout of aluminium, of ornamentlijsten. Alles in zeer veel verschillende profielen, kleuren en variaties.

In onze lijstencollectie van bijna 2000 stuks tref je een prachtige serie hoogwaardige ‘over de hoek’ afgewerkte vergulde lijsten aan. Platina, goud witgoud of zilver, stuk voor stuk zijn ze een genot om te zien. Echter ook een eenvoudige maar chique strakke zwarte lijst of een mooie natuurhouten lijst zitten in ons assortiment. Voortdurend zijn wij op zoek naar nieuwe producten voor onze klanten. Altijd zijn we daarbij zeer kritisch wat kwaliteit betreft, maar tegelijkertijd houden we ook de prijs goed in de gaten. Je kunt bij ons ook terecht voor Barth-lijsten.

PASSE-PARTOUTS

Onze passe-partouts worden gesneden met een computergestuurde passe-partoutsnijder van Gunnar. Hiermee is het mogelijk om met uiterste precisie te snijden, en hiermee kunnen we ook letters, vormen, figuren, logo’s, V-groeven en dergelijke snijden. Rechthoekige, ronde, ovale, dubbele, meervoudige passe-partouts of collages, alles is mogelijk!

Een passe-partout dient o.a. om het werk te beschermen, te verfraaien en om afstand tot het glas te kunnen bewaren. Passe-partouts zijn er in veel kleuren, afwerkingen en structuren. En zeer belangrijk: er zijn vier kwaliteiten passe-partoutkarton. Hoewel vrijwel alle soorten ‘zuurvrij’ zijn op het moment van productie, worden sommige soorten toch zuur na verloop van tijd. Dit kan o.a. zorgen voor een bruine verkleuring van het ingelijste werk. ‘Zuurvrij’ is dus niet altijd blijvend zuurvrij! Voor alle werken die voor langere tijd goed bewaard of geconserveerd moeten worden werken wij uitsluitend met de beste kartonsoorten die ook na vele jaren geen invloed hebben op je kunstwerk.

GLAS

Er zijn veel soorten schilderijglas op de markt. Wij hebben vrijwel alle kwaliteiten glas in ons assortiment. Graag bekijken we met u welke soort glas voor uw kunstwerk het beste geschikt is.

Voor het vroeger veel gebruikte blanke glas (floatglas) en het matte ontspiegelde glas (aan één of twee zijden geëtst) zijn inmiddels veel mooiere en betere alternatieven op de markt. Glas dat vrijwel geen reflectie meer geeft, al of niet gecombineerd met een UV-beschermende coating. Ook wel museumglas genoemd. Met dit glas zijn ook de kleuren veel helderder zichtbaar en de UV-werende laag zorgt voor een langdurige bescherming van uw kunstwerk tegen schadelijke UV-stralen in het licht. Voor het conserverend of museaal inlijsten van uw werk gebruiken we uitsluitend deze laatste glassoort. Acrylglas, bijvoorbeeld Plexiglas of Perspex, zijn ook in een vrijwel reflexievrije en UV-werende vorm verkrijgbaar. 

SPIEGELS

Een mooie ingelijste spiegel, naar keuze met of zonder facetrand, is een sierraad voor het oog.

Van die éne door jou gekozen lijst om de exclusief voor jou gemaakte spiegel kunt je jarenlang genieten. Graag bekijken we met je wat jouw wensen zijn en laten je onze colectie spiegellijsten zien. Wij leveren spiegels in vrijwel iedere gewenste maat. Met en zonder facet.

OVERIG

* Ophangsystemen voor schilderijen. Wij verkopen het Artiteq ophangsysteem. Dit is een ophangsysteem waarmee je met doorzichtige perlondraden aan een ophangrail je ingelijste werk op elke plaats kan ophangen zonder steeds opnieuw te hoeven boren.

* Opspannen van je canvas of schildersdoek doen we vakkundig op een spieraam van uitstekende kwalititeit.

* Schildersdoeken. Wij maken deze voor je op maat. Afhankelijk van je wensen met professioneel linnen of met een uitstekende kwaliteit katoen. 

* Opplakken. Minder kostbare posters, foto’s e.d. kunnen we voor je opplakken op polystyreen, foamboard of glad karton voor een superstrak resultaat. Vanzelfsprekend gebeurt dit uitsluitend na overleg met je.

* Borduurwerken. Afhankelijk van je wensen kunnen we het borduurwerk opspannen met behulp van verschillende technieken en op diverse kwaliteitsniveaus.

* Restauratie en schoonmaken van schilderijen. Dit is een vak apart en wij doen dit daarom niet zelf. Wel kunnen wij dit voor je laten verzorgen door een zeer ervaren restaurateur.

* Papierrestauratie. Ook hiervoor hebben wij goede contacten met een ervaren restaurateur. Wij vragen altijd eerst een prijsopgave voordat we je werk laten restaureren. Zo weet je altijd van tevoren wat de restauratie gaat kosten.

* Gebroken glas. We voorzien je kunstwerk graag van nieuw glas als het oude glas is gebroken of als je een beter kwaliteit glas wilt hebben.