Medailles en onderscheidingen inlijsten

 

 

Elke medaille en onderscheiding is uniek . De inlijstmogelijkheden zijn legio. De medaille kan al dan niet met de oorkonde of een foto ingelijst worden.  Ook insignes, batons of andere voorwerpen kunnen toegevoegd worden. Graag adviseren wij je daarover en over de niveaus van inlijsten en de diverse soorten aan glas.

 

Linker afbeelding: De onderscheidingen en batons worden op veldjes bevestigd. Dit geheel wordt verdiept ingelijst, zodat de onderscheidingen het glas niet raken.

Rechter afbeelding: naast foto’s en de medaille is ook de sjerp ingelijst. Door een spacer tot tussen het glas en het passe-partout te plaatsen wordt ruimte gemaakt voor de sjerp.

 

Diverse onderscheidingen

Marathon van New York

Oorkonde met insignes

Militaire onderscheidingen en emblemen

Penningen Dakar-ralley

Elfstedenkruisje met stempelkaart

Diverse wandelmedailles

Militaire onderscheidingen

Diverse penningen en spelden

Vierdaagse van Nijmegen – Walk of the World

Een medaille, een bescheiden metalen symbool van eer en herinnering, wordt vaak uitgereikt als erkenning voor buitengewone prestaties. Het fungeert als een tastbaar bewijs van de eer die aan een persoon wordt verleend. Medailles kunnen op kleding worden gespeld, vaak aan een kort gekleurd lint dat een integraal onderdeel van de medaille vormt. Sommige medailles worden aan een langere halslint gedragen, terwijl een medaille die niet wordt gedragen, een legpenning, gereserveerd wordt voor bijzondere gelegenheden.

In de sportwereld worden gouden medailles toegekend voor de eerste plaats, zilver voor de tweede plaats en brons voor de derde plaats. Informeel worden deze ook wel aangeduid als gouden, zilveren of bronzen plakken.

Een onderscheiding, orde of decoratie is een eerbetoon dat wordt toegekend op basis van verdiensten. Het kan worden verleend door wereldlijke of kerkelijke autoriteiten of andere hogere instanties. Militaire onderscheidingen zijn formele erkenningen en uitingen van waardering. Militairen dragen de decoraties zichtbaar op hun uniform. Deze versierselen belichamen erkenning voor de toewijding en de omstandigheden waaronder deze toewijding heeft plaatsgevonden.                   (Bron Wikipedia)